Skip to main content
Forside > Landsbyerne

Landsbyerne

Har du overvejet at bo i en landsby? Uanset om du er selv, et par eller en børnefamilie er der gode grunde til at tage et kig på de små byer omkring Fredericia. Der ligger mange hyggelige landsbyer i Fredericia Kommune, som har rigtig meget at byde på! De gemmer på masser af flot natur, et aktivt lokalsamfund og fællesskab. Og selvom landsbyerne ligger uden for byen, er de ikke langt fra noget – de er centralt placeret tæt på større byer.  

Hvis landsbylivet lyder som noget for dig, kan du læse mere om Taulov, Herslev, Bredstrup-Pjedsted, Skærbæk og Tredeområdet nedenfor. De har hver især noget unikt at tilbyde.  

Tag en tur ud og mærk naturen, stemningen og lokalsamfundet. Måske en af byerne bliver dit eller jeres nye hjem.

Skærbæk

12 km fra Fredericia ligger den hyggelige havneby Skærbæk. Området byder på smukke naturoplevelser som Skærbæk Strandpark.  

Når man bor i Skærbæk, er der rig mulighed for at blive en del af et aktivt lokalsamfund med masser af idrætsaktiviteter, klubber og meget andet.  

Byen har en skole der tilbyder 0.- 6. klasse og en stor daginstitution. 

Du behøver ikke køre langt for at handle ind, da der er indkøbsmuligheder i byen. Vil du alligevel til de lidt større byer, er der 14 km til Kolding og 24 km til Vejle. 

Forskellige virksomheder har slået sig ned i lokalområdet, bl.a. Ørsted A/S.

Find mere information på hjemmesiden eller på Facebook.

kontakt skærbæk beboerforening

Treldeområdet 

Treldeområdet dækker over landsbyerne Trelde, Østerby, Bøgeskov, Egeskov og Vejlby. Området er et trygt landsbymiljø hvor alle kender alle.  

Der er gode muligheder for vuggestue, børnehave og folkeskole med 0. – 6. klasse.  

Treldeområdet har fritidsaktiviteter for enhver smag og til alle aldre. Der er alt fra badminton til fodbold og e-sport.  

Du behøver ikke køre til Fredericia for at gøre de daglige indkøb. Treldeområdet har både Dagli’Brugsen, en gårdbutik med lokale grøntsager og et pizzeria. I campingsæsonen er der også iskiosk og caféteria ved Trelde Næs.  

Der er masser af fællesskab og hygge i Treldeområdet. Vær med til at dyste mod de andre landsbyer til det årlige Sommersjov i Bøgeskov, deltag i fællesspisning eller tag til markeder, basarer og fester i løbet af året. 

Vil du bo på landet, men stadig være tæt på de større byer, så er Treldeområdet helt perfekt. Der er kun 15 minutters kørsel til E45, 10 minutter til Fredericia, 20 minutter til Vejle og 30 minutter til Kolding. Både bybus og regionalbus har fast rute gennem området.  

Når du bor i Treldeområdet, bor du lige midt i naturen. Der er masser af unikke naturoplevelser som gåture ved Rands Fjord, sandstrande og skovene på Trelde Næs.

Find mere information på Facebook 

Kontakt Fællesrådet

Kom til fællesspisning for nye tilflyttere

Fredericia Kommune byder nye borgere pænt velkommen ved en hyggelig middag i selskab med andre tilflyttere fra nær og fjern.

Torsdag den 21. november kl. 18-21 på Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27, 3.sal

Vi sørger for mad og drikke og lidt sødt til kaffen. Arrangementet er for både danske og internationale tilflyttere, familier, par og enlige. Så tag din partner, kollega eller ven med, og vær med til en hyggelig aften sammen med andre, der også er nye i kommunen.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest 14. november. Der er et begrænset antal pladser til arrangementet! Har du tilmeldt dig og bliver forhindret i at deltage, husk da venligst at melde afbud, så en anden kan få glæde af pladsen.

Vi glæder os til at se dig/jer til en hyggelig aften.

Tilmeld dig