Skip to main content
Forside > Oplev Fredericia

Oplev Fredericia

Fredericia er byen, som byder på oplevelser, der gør indtryk.

Fredericia er en moderne by, og samtidig er du ikke i tvivl om, hvad byen er opstået af. Det kan både ses og mærkes. Fredericias historiske karaktertræk som fæstningsby og siden industriby – er en fantastisk fælles arv, som vi værner om midt i en massiv udvikling af byen. En helt ny kanalby opstår på havnefronten, mens hundreder af gamle huse i midtbyen forskønnes. Derudover er det ret enestående, at du kan rejse dig fra en café i midtbyen og på bare fem minutter gå ned til en skøn badestrand.

Fredericia har en størrelse, hvor du på én og samme tid kan nyde bylivets puls og stadigt mærke lokalsamfundets fællesskab, hjælpsomhed og åbenhed.

Her kan du og din familie slå jer ned og være tæt på bælt, strand, skov, kulturoplevelser, shopping- og caféliv og job- og karrieremuligheder.

Oplevelser i særklasse.

Uanset om du er til sport, event, musikoplevelser, teater, kulinariske eller historiske oplevelser har vi udbuddet af oplevelser til dig.

Gå på opdagelse på www.detskerifredericia.dk og find det lige præcis du søger.

Gå til siden

A Midsummer Night's STEAM

Fredericia Teater har de senere år brilleret med fantastiske musicalopsætninger, der har trukket hele Danmark i teateret. I 2016 samarbejder teateret for tredje gang med Disney, og nu er det Klokkeren fra Notre Dame, der melder udsolgt til alle forestillinger i Fredericia. Heldigvis eksporterer vi succesen til København til sommer. Vi arbejder ihærdigt med forskellige musikalske opførelser, for eksempel på havnefronten i den nye bydel, FredericiaC. Kajen var ombygget til en udendørs scene, og omgivelserne lagde rammer om en moderne udgave af et af Shakespeare's klassiske værker. A Midsummer Night's Steam hed forestillingen i denne fortolkning, og der er flere på vej.

Bevæg dig rundt på havnescenen

Den 6. august 2016 sprang 800 atleter ud i Lillebælt og påbegyndte dermed CHALLENGE FREDERICIA. Skal du være med i 2017, så tag fat i din lokale Triathlon-klub, som kan hjælpe dig med at planlægge træningen frem mod afholdelsen i september. Spring ud i det.

Den ultimative udfordring

Challenge Fredericia er mere end en individuel kraftpræstation. Det er en byfest med events og koncerter rundt omkring i byen, men først og fremmest skal vi samles for at støtte både dem, der presser sig selv for at komme først over målstregen, og dem der presser sig selv for at komme over den.

Læs mere om strabadserne den 3. september 2017, tilmeld dig eller find den bedste udsigt på ruten.

Challenge Fredericia

Voldanlægget i Fredericia

Fredericia Vold er blandt de største og mest velbevarede fæstningsanlæg i Europa. Det mægtige fæstningsværk, der i dag er en fredelig og smuk ramme om det ældste Fredericia, er oprindelig opført for at skulle forsvare Danmark.

I dag fungerer Fredericia Vold som det rekreative naturområde for Midtbyen, en grøn oase i midtbyen.

 

Oplev Fæstningsværket

Vil du se Lillebælt fra en helt ny vinkel?

Bridgewalking giver dig et helt nyt perspektiv på Fredericia, og giver dig mulighed for at se Lillebælt fra oven. Kun ét andet sted i verden er noget tilsvarende muligt, så skynd dig at komme af sted.. Og måske igen?

Tilflytterservice

Hvad er vigtigt at
vide for dig og
din familie?