Skip to main content

Karrieren bragte Peter og familien fra Brønshøj til Fredericia

- Det var en god stilling i Fredericia, der gjorde det spændende at komme herover. DSH Wood er en handelsvirksomhed, som handler med alle mulige typer træ. Vi er 50 ansatte og har kontorer i Tyskland, Indien, Skotland – over hele verden, men vi er 16 ansatte på kontoret her i byen. Jeg er skovbrugsuddannet, men har været ansat inden for den finansielle branche, så det var interessant at vende tilbage til det område, jeg er uddannet til. Og så var direktør-stillingen selvfølgelig også interessant at prøve, fortæller Peter, som dog også gør klart, at de havde mange muligheder i spil.

Vi har egentlig altid været orienteret mod hele Danmark, og synes ikke at vi har været så afskærmet og fokuseret på København. Vi har netværk af familie, venner og bekendte i hele landet, og jeg kommer også vidt omkring med jobbet. Det var ikke så fremmed for os at flytte. Heller ikke herover, fortæller Peter, som har bemærket, at der er en karriererelevant udvikling i området.

- Nu forventer vi i hvert fald at blive her til børnene er flyttet hjemmefra, men der er gode fremtidsmuligheder i Trekantområdet, så hvorfor ikke blive her længere? Der er en positiv erhvervsudvikling i Fredericia.

Peter og Signe

Plads til familien

Det var især Peters stilling, der blev afgørende for beslutningen om at flytte, men hans kone, Signe, fandt meget hurtigt en ansættelse. Og endnu en.

- Da der var kommet ro på flytningen, og vi havde fået malerarbejdet gjort færdigt, og tingene var kommet på plads, begyndte jeg at kigge på stillinger. Jeg er uddannet sygeplejerske og synes faktisk ikke, det har været svært at finde arbejde. Jeg startede med at få ansættelse på et hospice i Vejle, men nu er jeg ved en lægeklinik i Fredericia. Peter har lange arbejdsdage og mange rejser, så derfor er jeg ansat på 20 timer om ugen, for at der også er nogen hjemme, når børnene kommer fra skole, fortæller hun.

- Vi brugte noget tid på at undersøge området for de muligheder, der var, og vi kiggede egentlig på hele Trekantområdet, forklarer Peter. ”Jeg boede først et halvt år på et værelse på Fælledvej og tog så tilbage til Brønshøj i weekenderne. På den måde kunne jeg undersøge byen og nabobyerne og se på skoler, foreninger, boligmuligheder og så videre. Vi blev hurtigt enige om, at nærmest lige meget hvor du skal hen i landet, eller hvis du skal den anden vej til København, så skal du igennem Fredericia. Så det ligger centralt og tæt på det meste. Og da vi besluttede os for at indregistrere børnene på Sct. Knud, så gav det mening at kigge på hus tæt på byen, siger Peter om det finske træhus med voldanlægget i baghaven, som han og familien kalder sit hjem.

Vi blev hurtigt enige om, at nærmest lige meget hvor du skal hen i landet, eller hvis du skal den anden vej til København, så skal du igennem Fredericia. Så det ligger centralt og tæt på det meste.

- Det gør det også nemmere at bruge byen, og jeg har jævnligt et ærinde på den anden side af volden. Der er gode muligheder for at gå ud og spise, og der er gode koncertsteder. Strand lige om hjørnet. Så på den måde er alting meget tæt på, siger Signe, mens vi kan kigge ud på voldgraven og grønne arealer, der omkranser Fredericia Centrum.

- Det er spændende at følge med i byens udvikling, siger Peter. Vi har venner, som flyttede hertil for 8 år siden, og som ikke regnede med, at det ville blive værd at bo ved havnen på grund af den industri, der lå dernede dengang. Industrien gav naturligvis arbejdspladser men at bruge området til nye boliger ud til vandet, og at man udvikler et fælles område, hvor der er rart at være, det er da en fantastisk mulighed for byen. Jeg synes samtidigt, at det, der sker med den lokale erhvervsudvikling, er noget, jeg fortsat regner med at være en del af.

Fredericia Lystbådehavn

Fritiden og friheden

- Vi kunne da ikke flytte til Fredericia og så ikke have en båd”, siger Peter Vind Larsen med et smil og får afsløret en af sine store lidenskaber, da han er på vej ud af døren for at køre sin datter til Erritsø Lystbådehavn.

Han og den ældste søn har længe været begejstret for at sejle, og nu er turen kommet til at få involveret resten af familien også. ”Vi købte en båd sidste år, som vi var i Kiel for at hente. Det var en god oplevelse at sejle den herop. Nu glæder vi os til at komme ud i den til sommer, når vejret er til det. Der er generelt rigtig gode sejlerforhold her omkring, siger Peter Vind.

- Vores datter er lige startet med at lære at sejle, fortsætter Peter med at fortælle, inden de skal til Erritsø, hvor deres yngste er begyndt at sejle optimistjolle. ”Vi synes faktisk især, at hun er faldet rigtig godt til i Fredericia og er glad for skolen og sine nye venner, og hun bruger de lokale fritidstilbud en del mere end førhen, fortæller Peters hustru, Signe, hvilket de ikke nødvendigvis havde taget for givet, da de flyttede til byen. Deres mellemste er på efterskole og den ældste er flyttet til Odense.

- Det er sjovt, når man i København snakker om, at der er en masse muligheder og en masse forskellige tilbud. Og det er også rigtigt. Det er rigtigt, at der er et meget varieret tilbud. Hvis man er inde i byen. Nu boede vi i Brønshøj, og der tog det altså alligevel en halv time hver vej at komme til sport, og hvad vi nu skulle til. Det nærmeste kulinariske indslag var den lokale kinagrill. Så der er måske ikke så varieret et tilbud af aktiviteter i Fredericia som i København, men til gengæld er det meste meget tættere på, siger Peter.

Kom til fællesspisning for nye tilflyttere

Fredericia Kommune byder nye borgere pænt velkommen ved en hyggelig middag i selskab med andre tilflyttere fra nær og fjern.

Torsdag den 21. november kl. 18-21 på Fredericia Bibliotek, Prinsessegade 27, 3.sal

Vi sørger for mad og drikke og lidt sødt til kaffen. Arrangementet er for både danske og internationale tilflyttere, familier, par og enlige. Så tag din partner, kollega eller ven med, og vær med til en hyggelig aften sammen med andre, der også er nye i kommunen.

Det er gratis at deltage, men tilmelding er nødvendig senest 14. november. Der er et begrænset antal pladser til arrangementet! Har du tilmeldt dig og bliver forhindret i at deltage, husk da venligst at melde afbud, så en anden kan få glæde af pladsen.

Vi glæder os til at se dig/jer til en hyggelig aften.

Tilmeld dig